escoles bressol

Kids Mirasolet

 © 2015 Llar d’Infants Mirasolet. Tots els drets reservats             Avis legal

       QUÈ FEM A LA ESCOLA?

Treballem els hàbits?


A tothora. Aprenem a menjar sols, a rentar-nos les mans, a anar sols a fer pipí, a dir “hola” i “adéu” als companys i companyes, a donar les gràcies... Tot això ens fa més segurs i autònoms.


Coneixem el nostre cos?


Sí, ens mirem els uns als altres i ens veiem al mirall. Sempre estem explorant i esforçant-nos per poder fer més coses cada dia. Així formarem la nostra imatge i sabrem com som i com són els altres.


Explorem l’entorn?


Ho toquem tot, ho manipulem tot i ho sentim tot. Tot el que tenim al voltant és nou i per això, experimentem noves sensacions, que ens permeten aprendre com és tot el que ens envolta.


Fem psicomotricitat?


Tot el dia! Ens arrosseguem, anem de quatre grapes i ens posem drets per arribar allà on volem, caminem per tot arreu i correm pel pati, pugem i baixem escales... Ens ho passem d’allò més bé, desenvolupem el nostre cos.


Fem plàstica?


Sí, sí, sí! Quan mirem les imatges, contes i els objectes que hi ha a la classe i que la mestra ens posa ben a prop, quan juguem amb les pintures i altres materials, percebem quina és la imatge i la textura de les coses.


Fem les matemàtiques?


I tant! Juguem a ficar i treure coses de les caixes, les escampem per terra, toquem els objectes i en percebem les característiques, encaixem i enrosquem peces... I en endreçar les joguines, la mestra ens ensenya com ho hem de fer ordenadament.


Fem música?


També. Escoltem cançons i peces clàssiques que el mestre o la mestra ens posa a l’aparell, ens canta cançons de bressol quan ens anem a dormir, i a vegades seiem a la “falda” i ens canta suaument. Tirem les coses pel terra i així sabem si fan soroll o no. Tot això fa que comencem a estimar la música.


Fem llenguatge?


Sí, és clar. La mestra ens explica rondalles i contes, ens explica què fem i com ho fem, ens diu el nom de les coses que hi ha a prop nostre.

Pretenem ensenyar als nens/es a conviure i respectar els seus companys, a adquirir el sentit de la responsabilitat dins d’una línia d’estimació, educació i comprensió.