LÍNIA EDUCATIVA

QUÈ FEM A L’ESCOLA?

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Pretenem ensenyar als nens/es a conviure i respectar els seus companys, a adquirir el sentit de la responsabilitat dins d’una línia d’estimació, educació i comprensió.

Treballem els hàbits?


A tothora. Aprenem a menjar sols, a rentar-nos les mans, a anar sols a fer pipí, a dir “hola” i “adéu” als companys i companyes, a donar les gràcies... Tot això ens fa més segurs i autònoms.

Coneixem el cos?


Sí, ens mirem els uns als altres i ens veiem al mirall. Sempre estem explorant i esforçant-nos per poder fer més coses cada dia. Així formarem la nostra imatge i sabrem com som i com són els altres.

Explorem l’entorn?


Ho toquem tot, ho manipulem tot i ho sentim tot. Tot el que tenim al voltant és nou i per això, experimentem noves sensacions, que ens permeten aprendre com és tot el que ens envolta.

Fem psicomotricitat?


Tot el dia! Ens arrosseguem, anem de quatre grapes i ens posem drets per arribar allà on volem, caminem per tot arreu i correm pel pati, pugem i baixem escales... Ens ho passem d’allò més bé, desenvolupem el nostre cos.

Fem plàstica?


Sí, sí, sí! Quan mirem les imatges, contes i els objectes que hi ha a la classe i que la mestra ens posa ben a prop, quan juguem amb les pintures i altres materials, percebem quina és la imatge i la textura de les coses.

Fem matemàtiques?


I tant! Juguem a ficar i treure coses de les caixes, les escampem per terra, toquem els objectes i en percebem les característiques, encaixem i enrosquem peces... i en endreçar les joguines, la mestra ens ensenya com ho hem de fer ordenadament.

Fem música?


També. Escoltem cançons i peces clàssiques que el mestre o la mestra ens posa a l’aparell, ens canta cançons de bressol quan ens anem a dormir, i a vegades seiem a la “falda” i ens canta suaument. Tirem les coses pel terra i així sabem si fan soroll o no. Tot això fa que comencem a estimar la música.

Fem llenguatge?


Sí, és clar. La mestra ens explica rondalles i contes, ens explica què fem i com ho fem, ens diu el nom de les coses que hi ha a prop nostre.

També aprenem anglès amb un contacontes a través dels jocs aprenent sons i paraules.

Vivim la natura?


Sí. La mestra ens ensenya a cultivar fruites i verdures, a cuidar un hort i veure com creixen les plantes.

PISCINA I CASALS:


Tots els nens i nenes que vulguin, divendres al matí, podran anar a piscina (instal.lacions de Valldoreix) amb el nostre autocar.

Per Nadal, setmana santa i agost fem casals (sempre que hi hagi un número mínim d’infants)Elaboració pastissos Construcció Instruments Classes de música Activitats a l’hort

SERVEI PSICOPEDAGOGIA

Treballem les tres gran àrees de l’educació en aquesta etapa infantil:


La llengua vehicular de l’escola és la catalana i les festes que celebrem són les de les nostres tradicions (castanyada, nadal, carnestoltes, Sant Jordi) encara que som conscients de la diversitat en la que vivim i ho respectem en tots els sentits.


L’equip de mestres està en formació permanent (cursos, jornades, xerrades, etc...) per tal de poder millorar la nostra tasca.


A Mirasolet també es diverteixen en anglès amb un contacontes seguint un conjunt te jocs  amb sons I paraules perqué els nens I nenes es familiaritzin amb l’anglès desde ben petits.

ANGLES

A Mirasolet també es diverteixen en anglès amb les mestres de CIC: un contacontes visitarà els nens i nenes a les seves classes, on jugaran amb sons I paraules en anglès d’una forma molt propera i, a la vegada, divertida. Els professors visitants són part de l’equip CIC Young Learners, qui, amb anys d’experiència, iniciaran el viatge dels vostres fills I filles per la llengua anglesa.